I got a friend

Fick ett påhopp alldeles nyligen att det var dags att uppdatera min blogg och så ego som min kära vän är, så föreslog hon att jag skulle skriva om henne bl.a. Men så snäll och riktigt grymt bra kompis som man är så tänker jag faktiskt göra detta.

Först och främst måste jag presentera er för denna lustiga, knäppa, snygga, fräna, underbara människa som heter Nina Johansson. Så här kommer lite rolig fakta:

* Är 18 ½ år gammal
* Kallas för snefot (Fråga inte varför)
* Har rött hår som är ursnygg, men hon färgar det brunt istället
* Sjuk fobi för ormar
* Popcorn älskare (det bästa är Souercreamchips med popcorn!)
* Festpingla
* Älskar scarymovie filmerna
* Plattar till sina burgare innan hon äter dem för tydligen smakar det godare då
* Bor i bullerbyn

Ja, det finns massa man kan säga om Nina. Men istället för att skriva det kan bilder förmedla innehållet i kvällens topic! Enjoy!









''





Litet bildspel på världens bästa vän! :)


Tänkvärt

Hur många människor dödar man om man dödar en?

Eller hur många människor räddar man om man räddar en? Jag läste ur en bok i förmiddags om krig och fred där just detta kom upp och det har kommit fram under dagen när man har läst och hört mycket om attentaten i Norge. Vet inte riktigt hur mycket ni vet om det, men gå in på www.aftonbladet.se så kan ni inte missa denna förödande nyhet.

Men har ni tänkt på hur många människor man dödar ifall man endast dödar en? I boken om krig och fred berättar en kvinna om hennes farfars far och hennes farfars farfar, som var ute och fiskade ute vid göteborgs kust 1864. På natten när de hade lagt till vid någon avlägsen hamn eller liknande, hör de röster uppe på båten, mitt i natten. De tar sig upp på däck och möter, vad de kan minnas, två män med kvinar och en av männen har skägg. Kvinnan som berättar historien säger att hennes farfars far, som är då var 5 år vid det tillfället, hoppar upp i mannen med skäggets famn och rycker oskyldigt i skägget. På något sätt leder denna handling till att de båda männen lämnar båten och går grälandes iväg. Chockande lägger kvinnans farfars farfar, som är då 5 åringens far, ut igen och glider iväg från den lilla hamnen.

Hur många liv tror ni 5 åringen räddade förutom sitt eget och sin fars liv? Jo, 5 åringen växte upp och skaffade egna barn, som i sin tur fick barn och som i sin tur fick barn bl.a. kvinnan som berättar historien. Nu har även denna kvinna egna barn. Långsiktigt räddade 5åringen så många fler liv än 2 och om dessa män hade mördat dem så hade de även dödat så många fler än två.

Ens handlingar påverkar inte bara nuet utan sätter även sina spår långt in i framtiden. Värt att tänka på när man väljer hur man ska agera och handla.

Songs in real life

Säger bara en sak.
Ni kommer garva ihjäl er!


Girl version of The lazy song


Rainy night in Kalmar

Regnet bara öser ner och det dånar som atombomber på uterumstaket här hos kusinerna i kalmar. Regn som smattrar mot taket kan vara mysigt men man kan knappt höra vad man själv tänker så flydde in. Här har vi det ändå riktigt gött för vi har ätit sjukt god mat, njutit av en film och bara tagit det lugnt. Livets ljusa sida! Saknar dock Johan, så om han skulle varit här hade allt varit perfekt!

Min kusin är så rolig. Hon är 12 år gammal och filmen vi nyligen tittade på var Mitt liv som popstjärna med Hillary Duff. Lät detta intressant så checka trailern för orkar inte skriva en recension om handlingen. Men i alla fall, tillbaka till min roliga kusin. I filmen spelar Hillary Duff två roller som är lika som bär och detta förundras min kusin över. Det var som att avslöja att tomten inte finns för nu håller hon på att spola tillbaka filmen för att observera likheterna mellan Hillary Duffs karaktärer. Väldigt facinerande. Sedan blir det krångligt då jag ska förklara för henne hur man får in Hillary Duff som två olika karaktärer i samma scen. Jösses, då gick hjärnan på högvarv! Ja, vissa saker kan man förundras riktigt mycket över.

Får se om niagarafallet ovan oss lugnar ner sig tills vi ska lägga oss, vill inte drunka innan jag kommer i säng. Vi bor nämligen i friggebon som de så fint heter, vilket agerar som gästrum för besökare. Men det är mysigt där för det är som en liten stuga.

Nehe, dags att tänka på refrängen. Godnatt!


Bosätt er aldrig i Guatemala!!




http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13358329.ab


Hoppas på flygande post

Status: arbetssökande

Sitter framför dumburken igen och ögonen letar för fullt efter nya tjänster att söka. Har hittat två st idag så vi får se. Men kan man säga att jag är typ arbetslös? Jag menar, jag har jobb som timvikarie men det är ingen fast tjänst. Fast det är klart, då är jag ju inte arbetslös.

I mitt fall har jag sökt både timvik. och fasta tjänster så vi får se vart jag får napp. Är lite spännande för man vet ju aldrig om de fastnar för en och om de gör det så känner man sig lite speciell ändå. Jag hoppas jag får napp någonstans för jobb och pengar skadar ju aldrig! Speciellt så mycket som jag ska resa i år och nästa år.

Jag ska både till Italien och Grekland i år och förhoppningsvis London. Sen nästa år vill jag till Paris och Turkiet eller liknande. Eller egypten...det skulle verkligen vara något. Har läst lite och det verkar finnas mycket att göra också, som att hyra fyrhjulingar och åka på sanddynerna, rida på kameler, besöka pyramiderna. Alltså WOW! Men ska i alla fall göra en cityresa och en solresa! Jag har en sådan abstinens efter att resa och vill resa överallt! Men nu satsar jag på Grekland och Italien!

haha jösses, vad man kan glida från ett ämne till ett annat. Lustigt!
Dags att göra lite nytta istället.

Puss

Liten bild som giver lite sommarkänsla i vår såkallade "sommar"


Kanske dags börja igen?

Ja, här sitter jag klockan 02.50 och funderar på ifall man ska börja blogga igen. Är lite småsugen på att börja igen, men troligen kommer den "fejdas" ut och så kommer bloggen stå lika innehållslöst som vanligt. Men ja, ni som tappert följer min blogg ändå kan kanske nöja er med ett sådant här inlägg.

I alla fall. Min kväll har sett ut såhär:

*Gett frukost på sängen till älsklingen
* Jobbat
* Åkt till älsklingen för att mysa
* bloggar

Ungefär så har den här dagen sett ut. Tekniskt sett har det redan blivit en ny dag men har inte somnat än så känns inte som det. Kanske dags att göra det för ska till Kalmar imorgon och bör vara lite utvilad.

Ha en go helg!


Lite sleten så att säga.

Känner mig precis som rubriken lyder. Lite sliten och det beror på ett recept av för lite sömn, tidig uppgång, träning och ett 8 timmars arbetspass. Sedan gräddas detta och voilá, så får man en sliten Jessica. Men förutom att kroppen känns seg så har dagen varit bra! Har inte hänt något speciellt utan dagen har rullat på som den ska.

Just nu är jag parkerad med denna dumburk i famnen och den andra dumburken i bakgrunden. Men ska väl parkera mig i sängen snart istället för inatt tror jag att jag kommer sova gott! Längtar redan till min säng, dock något som fattas och det är en Johan som ligger jämte. Men i helgen, då blir det mycket sånt och annat roligt!

Så imorgon är torsdag och då gäller en dejt med Pauline och Sandra. Kommer bli fint att träffa dem! Men, sov gott och vakna torrt! Höhö ;)



Träning är medicin för själen

Gissa när jag gick upp imorse! Ni kommer tappa hakorna när ni får höra att jag gick upp så tidigt för att träna. Så kl 07.45 steg jag upp för att träna. Men måste erkänna att det inte var för träningens skull jag gick upp utan för att jag har haft en riktigt dålig natt och kunde inte somna om, så tänkte att jag likaväl kunde utnyttja tiden till att träna och it feels awesome!!

Har haft lite ångest över att jag inte tränat regelbundet men nu känns det rätt skönt. Och är ganska stolt över min prestation också för hade från början bara tänkt att powerwalka för att komma igång igen, men mina ben kände för att springa lite så tog ett varv i skogen. Härligt var det!

Det bästa med att jag gick upp så tidigt var att jag har haft tid till att ta en dusch och chilla lite innan jag ska till jobbet. Ännu ett plus!

Ne, dags för att fortsätta chilla framför tv:n med lite Cougertownavsnitt! :)



Bloggtorka

ush, snustorrt i huvudet och kan inte riktigt komma på något att skriva om förutom min vardag. Men alltså, just nu finner jag inget intresse i att skriva om det så bloggtorkan fortsätter. To be continued...

Men, jag lovade Nina lägga in ett filmklipp på en riktigt fin låt som man mixat bra till filmen Försoning. Mycket fin film! Så bara för att Nina bad mig så snällt ska jag fixa det! Men tyvärr kan jag bara länka denna fina video så hoppas ni ändå blir lite dragna till den otroligt korta och ointressanta beskrivningen jag gav här ovan. Eller skit i det jag faktiskt skrev, stryk det! Jag fann "bädda in-knappen" Hurray! Så nu kan ni spara mödan att klicka in på youtube ;)




Fredag den första juli

Medan många taggar för en utekväll med vännerna, ska jag ladda upp för en kväll på jobbet. Och om man jobbar kvällen på fredagen innebär det oftast att man jobbar helgen också. Men ser fram emot morgondagen för när jag slutat kl 20.30 kommer Johan stå och vänta och sedan väntar en mysig kväll! Men ni som är ute och festar idag eller gör något annat roligt, tänk på oss som jobbar och sliter ;) Men vi som gör det får tänka på att det blir cash i slutändan och dem pengarna ska gå till Zakynthos!

Tänk att om 16 dagar kan vi börja räkna ner den sista månaden. Längtar som tusan!! Då jävlar tar jag min semester! ;)

Men nu måste jag nog börja tänka på refrängen! Have a nice friday :)


RSS 2.0